Ajankohtaista

29 heinäkuun, 2024

TLS Verkko Oy tarkistaa sähkön siirtohintoja 1.9.2024 alkaen, myös arvonlisävero nousee

Tarkistamme sähkönsiirron verkkopalvelumaksuja, kapasiteetinvarausmaksuja sekä palvelumaksuja 1.9.2024 alkaen. Myös arvonlisäveron on määrä nousta 25,5 prosenttiin 1.9.2024.

Yleisen kustannustason nousun takia sekä investointien rahoituksen turvaamiseksi korotamme siirtohintoja. Suurjännite-asiakkaiden eli alueen suurimpien sähköntuottajien siirtohintaa on laskettu 1.4.2024 alkaen. Alkaen 1.9.2024 kaikkien asiakkaiden maksuja korotetaan hieman. Sähköä kuluttavien asiakkaiden kulutuksella painotettu keskimääräinen korotus aiemmalla verokannalla on noin 2 %.

”Viranomaisten päätösten perusteella suurjännitteisen verkon kustannuksia on osoitettava enemmän myös kuluttaja-asiakkaille,” kertoo TLS Verkko Oy:n toimitusjohtaja Sakke Rantala. Olemme lähettäneet asiakkaillemme aiheesta kirjeen myös postitse.

”Joka tapauksessa jatkamme säävarman verkon rakentamista sähkömarkkinalain mukaisesti. Vuoteen 2028 mennessä on alueemme verkosta jo 75 % säävarmaa verkkoa,” Sakke Rantala sanoo.

”Jotta saavutamme sähkömarkkinalain vaatiman tason vuoteen 2036 mennessä, investoimme säävarmaan verkkoon yli 5 miljoonaa euroa vuodessa”, kertoo verkkojohtaja Jonne Laurila. ”Tulevina vuosina jatkamme taajama-alueiden maakaapelointia ja siirrämme haja-asutusalueilla ilmajohtoja teiden varteen. Lisäksi uusimme voimajohtoa välillä Keminmaa-Ylitornio ja välillä Kolari-Kaukonen vuosina 2025–2030.”

Suurjännitteisen jakeluverkon siirtohintoja korotetaan samassa yhteydessä. Sen sijaan kapasiteetinvarausmaksuja alennetaan viranomaisten määräysten vuoksi. Uudet kapasiteetinvarausmaksut ovat selkeästi aiempaa edullisemmat.

”Myönteistä asiassa on se, että alemmat liittymiskustannukset tekevät alueestamme houkuttelevamman suurille sähköntuottajille,” toteaa Sakke Rantala. ”Uusi sähköntuotanto jakeluverkossamme vähentäisi hinnankorotuspaineita tulevaisuudessa.”

Myös palvelumaksuja tarkistetaan vastaamaan kustannuksia 1.9.2024 alkaen.

Uudet hinnastot löydät:

Siirtohinnat 

Siirtohinnat, suurjännitteinen

Palveluhinnasto

Korjaus 6.8.2024: Huomaathan, että olemme tehneet korjauksen hinnastoon verkkosivuillamme. Asiakaskirjeen mukana toimitettuun hinnastoon on tuotannon siirtomaksuihin virheellisesti merkitty siirtomaksu muodossa euroa per mWh (milliwattitunti), kun oikea muoto on euroa per MWh (megawattitunti). Pahoittelemme kirjoitusvirheen aiheuttamaa hämmennystä ja kiitämme tarkkaavaisia asiakkaitamme palautteesta!

TLS Verkko Oy on Tornionlaakson Sähkö Oy:n tytäryhtiö, joka on vuodesta 2021 alkaen vastannut sähkönsiirtoliiketoiminnasta Tornionlaaksossa. Pääasiallinen tehtävämme on turvata sähkönjakelu alueellamme. Työhömme kuuluu muun muassa sähköverkon ja -liittymien rakentaminen ja ylläpito.